Een bewuste lifestyle: verandering op ieder gebied

Wil je een bewuste lifestyle realiseren? Dan kom je er al snel achter dat je veel kunt veranderen in jouw dagelijkse voeding en bezigheden. Het is daarom niet altijd eenvoudig om hier een goede balans in te vinden. Voordat je het weet, sla je door in de veranderingen en kun je jouw nieuwe leefstijl niet volhouden. Het is daarom verstandig om eerst te bepalen wat je wilt veranderen en hierdoor tot een geheel te komen. Iedere stap kan al een verandering betekenen en biedt jou weer nieuwe kansen. Maar welke veranderingen kun je eenvoudig doorvoeren voor jouw nieuwe leefstijl?

Kleine veranderingen in je voeding

Een bewuste lifestyle begint bij het letten op je voeding. Hierbij gaat het er niet om dat je een streng dieet gaat volgen, maar juist om het letten op de voedingsstoffen en ingrediënten die je binnenkrijgt. Door eerst naar de huidige maaltijden te kijken zie je welke voedingsstoffen je te veel binnenkrijgt en welke een negatieve invloed hebben op lichaam en geest. Alles wat een korte piek oplevert, is in feite niet gezond. Daarnaast moet je voldoende groenten en fruit binnenkrijgen om de functionaliteiten van jouw lichaam te stimuleren om door te gaan. Met een kleine verandering op dit gebied krijg je al een flinke vooruitgang voor jouw gezondheid.

Meer structuur in jouw leven krijgen

Neem ook eens jouw dagelijkse schema onder de loep. Iedere dag moet je verschillende werkzaamheden uitvoeren, dien je jouw sociale contacten te onderhouden en zijn er nog meer verplichtingen te vinden. Je vergeet hierdoor vaak om te ontspannen, terwijl dit juist belangrijk is voor jouw mentale gezondheid. Plan jouw dag daarom helemaal in, waarbij je ook de rustmomenten inplant. Je merkt dat jouw lichaam onder minder spanning komt te staan en je ook minder snel een stressgevoel hebt. Het kan jou tevens helpen om beter te slapen, waardoor je beter in jouw vel komt te zitten. Structuur aanbrengen in jouw dag levert dus een wereld van verschil op.

Verslavingen houden jouw positieve ontwikkeling tegen

Je hebt daarbij ook andere zaken die veel tijd in beslag kunnen nemen. Denk bijvoorbeeld aan verslavingen, die je vaak onbewust ontwikkelt. Een verslaving kan op een groot aantal vlakken komen en lijkt in eerste instantie onschuldig. Op een later moment merk je hier echter veel van, waardoor je het beter in het begin al aan kunt pakken. Zo ook bij het ontwikkelen van een gokverslaving. Door hier hulp voor in te schakelen, kun je je daarna weer richten op een bewuste lifestyle en zal jouw algehele gezondheid aanzienlijk verbeteren.