Hoe match je een outfit bij een evenement?

Over een paar dagen naar een evenement moeten dat al een tijd gepland staat maar niet weten wat je aan moet? Dat kan echt voor een conflict zorgen met jezelf. En bij sommige evenementen is het relatief simpel. In dat geval weet je vrijwel meteen wat iedereen ongeveer aan gaat trekken en daar kan jij ook je keuze op baseren. Zo komt het nog wel eens voor dat de mannen in pak gaan, en dan hoef je eigenlijk alleen maar je eigen pak uit de kast te trekken. Maar niet altijd is het zo makkelijk. Soms heeft een evenement zowel een informeel als een formeel karakter. Hoe kies je dan je outfit? Dat kun je hier lezen!

Wat voor evenement is het?

Ga eerst bij jezelf na: wat is de grootste eigenschap van dit evenement? En ook niet onbelangrijk: wat gaat het verloop van het evenement zijn. Een gelegenheid die eindigt na het dessert is een evenement waar waarschijnlijk de feestkleding niet voor uit de kast getrokken wordt. Maar gelegenheden die beginnen in de middag maar die naar alle waarschijnlijkheid duren tot in de vroege uurtjes kunnen je een reden geven om je wat informeler en feestelijker aan te kleden. Ook geeft dit je de informatie over of je iets makkelijks aantrekt, of meerdere lagen gebruikt in je outfit of niet. Soms is het perfect om een blouse aan te trekken met een nonchalante blazer die je altijd uit kan trekken wanneer het is te warm wordt. 

Online shoppen

Het grote voordeel van het internet is dat je er alle kleding kan vinden die je nodig hebt, unieke kledingstukken die je eigenlijk niet kan missen, zoals een chino broek! Deze mooie pantalons passen bij eigenlijk bij vrijwel iedereen en zijn in verschillende kleuren en variaties te koop.

Wat ligt er in de kledingkast?

Als je iets leuks aan wilt trekken hoef je gelukkig heus niet meteen iets nieuws te kopen, er is een grote kans dat je kledingkast nog veel meer mogelijkheden biedt dan je van te voren verwacht had! Bij veel kleding kan het niet anders dan dat je het op een gegeven moment over het hoofd gaat zien, vooral wanneer het al lang in de kast ligt. Maar juist die blouse die je al jaren hebt, kan perfect zijn voor de vergadering die je volgende week op de planning hebt staan. Of een pantalon die je ooit hebt gekocht, blijkt perfect te passen bij de dresscode van de verjaardag volgende week!