Simpele tips om te kunnen slapen als een roosje

Beter kunnen slapen, het klinkt velen als muziek in de oren. Maar wist je dat er vele tips zijn die je kunt volgen om je nachtrust daadwerkelijk te verbeteren? In deze blogpost worden die tips met je besproken. Slaap jij hierna weer als een roosje?

Kom erachter hoeveel slaap jij nodig hebt

Je hoort vaak dat een volwassen persoon gemiddeld 8 uur slaap per nacht nodig heeft. Aangezien dit een gemiddelde is, kan het goed zijn dat jij je beter voelt bij 7 of misschien juist bij 9 uur slaap. Probeer uit wat het beste bij je past en ga na wanneer jij je écht uitgerust voelt wanneer je wakker wordt.

Een goed moment om dit te testen is tijdens een vakantieperiode. Je hoeft geen wekker te zetten en kunt dus experimenteren met de tijden van het naar bed gaan en opstaan. Wanneer je eenmaal door hebt wat het beste voor je werkt, is het goed om dit ritme zoveel mogelijk na te streven. Je zult zien dat je lichaam hieraan gaat wennen en dat je ook sneller in slaap valt en beter kunt doorslapen.

Wat doe je voordat je gaat slapen

Heb je moeite met het in slaap vallen en doorslapen? Droom jij vaak chaotische dromen en lijk je het ’s nachts nog drukker te hebben dan overdag? Dan is het slim om te kijken naar wat je doet vóórdat je gaat slapen. Mensen die moeite hebben met het verwerken van prikkels hebben vaak baat bij een rustige avondroutine. Probeer niet te veel naar beeldschermen te kijken, zet felle lichten uit en maak even tijd voor jezelf. Ga bijvoorbeeld lezen of neem een uitgebreid bad.

Heb jij een fijne slaapomgeving?

Tot slot kan een fijne slaapomgeving helpen om beter te kunnen slapen. Is het bijvoorbeeld tijd om een nieuw matras aan te schaffen? Nieuwe matrassen kopen is iets wat mensen vaak vergeten te doen. Dit komt je nachtrust zeker niet ten goede! Een gemiddeld matras gaat zo’n 8 jaar mee. Met toppers van mline kun je de levensduur vaak met een paar jaar verlengen. Zorg ook voor een goed kussen dat past bij je slaaphouding en eventuele andere wensen. Zo heb je bijvoorbeeld speciale kussens voor zijslapers.

Daarnaast kunnen veel mensen beter slapen in een donkere omgeving. Dit zorgt namelijk voor de aanmaak van melatonine en van dit stofje word je moe. Zorg ervoor dat je kamer goed donker kan worden en scherm vervelende lampjes af zodat je je hier niet aan hoeft te irriteren gedurende de nacht. Veel succes met het uitproberen van deze tips!